X

En İyi Kadın Parfümleri Top 10

En İyi Kadın Parfümleri Top 10
Her mevsim kullanılabilecek kadın parfümleri farklı kriterlere göre seçilir. Kalıcılık, esans ve notalar gibi çeşitli ölçütler parfüm seçiminde önemli rol oynar. Aynı zamanda tercih edilecek markalar da bu konuda oldukça belirleyicidir. Kaliteli bir koku hissedilmek isteniyorsa orijinal parfümlere yönelinmesi gerektiğini herkes bilir.

Her mevsim kullanılabilecek kadın parfümleri farklı kriterlere göre seçilir. Kalıcılık, esans ve notalar gibi çeşitli ölçütler parfüm seçiminde önemli rol oynar. Aynı zamanda tercih edilecek markalar da bu konuda oldukça belirleyicidir. Kaliteli bir koku hissedilmek isteniyorsa orijinal parfümlere yönelinmesi gerektiğini herkes bilir.

Kadın orijinal parfüm çeşitleri arasından seçim yapılırken marka seçimi çok önemlidir. Aynı esansa sahip kokular, içerdiği notalar nedeniyle oldukça farklı kokular sunabilir. Bu da doğrudan parfümü üreten markayla ilgili bir durumdur. Çoğu kadın kullanıcı, tuttuğu bir parfüm markasının değişik kokularını denerken yeni markaları pek tercih etmek istemeyebilir.

Oysa ki; kalıcı kadın parfümleri gayet geniş bir vitrindir. Farklı kokuların denenmesi bile bazen büyük haz verebilir. Böylelikle dolaptaki koku zenginliğini de artırılmış olur. Bu sayede kadınlar farklı havalara bürünmek için farklı kokular kullanabilir. Bu yüzden aynı kokularda kalmayarak yeni kokuları denemek önerilebilir.

Oldukça çeşitli bir marka genişliği bulunduğundan bazen seçim yapmak zor olabilir. Bunun için en iyi kadın parfümleri top 10 listesini hazırladık. Burada parfümlerin iyiden kötüye veya kötüden iyiye doğru sıralanmadığını da ayrıca belirtmek gerekir.

Chanel Coco Mademoiselle

EDP, yani günlük kullanıma uygun parfümler arasında yer alır. Ferah kokusuyla bilinir. Coco Mademoiselle’nin sunduğu kokunun esansları arasında gül, vetiver, yasemin ve paçuli özleri bulunur. Her mevsim kullanıma uygun etkileyici bir kokudur.

Paco Rabanne İnvictus

Paco Rabanne tarafından aynı isimle hem erkek hem kadın parfümleri bulunur. İnvictus serisi bu kokularda odunsu esansların ağırlığı göze çarpar. Bu sebeple yaz kokusu olarak bilinir. Ayrıca defne yaprağı ve portakal çiçeği ile notalandırılmış ve cezbedici bir koku yaratılmıştır.

Tom Ford Black Orchid

Tom Ford markasının çeşitleri arasında Black Orchid, yani siyah orkide yer alır. Öncelikli kokuların portakalgiller ailesi ve yaseminden geldiğini söylenebilir. Buna ek olarak parfüm orijinal olduğunda çeşitli meyve ve çiçek kokuları alınabilir. Notaları ise vanilya ve kakao etrafında şekillendirilmiştir.

Lancome La Vie Est Belle

Her notasında yaz mevsiminin izlerini taşıyan eşsiz bir hazza sahiptir. Armut, yasemin, paçuli ve Tunus portakal çiçeği ilk öne çıkan esanslarıdır. Ayrıca iris çiçeği, frenk  üzümü ve vanilya ile zenginleştirilmiştir. Yaz havasını dibine kadar hissetmek isteyenler içinse tonka fasulyesi ilave edilerek paketlenmiştir.

Victoria’s Secret Bombshell

Dünyada modaya dair her alanda ünlü Victoria’s Secret markasının en ünlü kalıcı kadın parfümleri Bombshell serisidir. Bir yaz kokusu olarak dikkat çeker. İçinde İtalyan çamı, Madagaskar vanilya orkidesi ve turunçgillerin ortak esansları bulunur. Bunlarla da yetinmeyerek son notasında Brezilya çarkıfelek kokusuyla eşsiz bir forma bürünmüştür.

Dior Hypnotic Poison

Parfüm devi Dior tarafından 1985 yılında piyasaya sürülmüştür. Bu yıldan beri aynı kokuyu hiç bozmadan sunmaktadırlar. Cezbedici vanilya kokusunu taze yasemin esanslarıyla birleştirmişlerdir. Bu şekilde ortaya çıkan oryantal parfüm kokusu da kadınların her mevsim vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

Coco Chanel Chance

Farklı notalarda koku zenginlikleri olan bir parfüm olarak öne çıkar. Esansların çeşitliliği sayesinde 4 mevsim kullanıma uygun olduğu söylenebilir. Chanel Chance serisi kadın orijinal parfüm  denemek isteyenler için iyi bir alternatiftir. Alışık olduğumuz iris, paçuli ve yasemin özlerinden oluşturulmuştur. Yumuşak bir tat eklenmek içinse az miktarda vanilya kullanılmıştır. Böylece içindeki misk kokusu da baskılanmış ve hoş bir koku şöleni ortaya çıkmıştır.

Narciso Rodriguez For Her

Kadınlar için yaz mevsiminde kullanılabilecek ideal parfümlerden birisidir. Baskın kokuları portakal ve bal çiçeğinden hazırlanmıştır. Turunçgil familyası ve vanilya ile de yumuşatılarak baskın olmadan etkili olabilen bir koku elde edilmiştir.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge

Kadınların kullanabileceği odunsu kokular arasında önemli bir yere sahiptir. İçerdiği yoğun Amber, sefir ağacı esansıyla desteklenmiştir. Kalabalıklarda kolayca fark edilebilen benzersiz bir kokuya sahip olduğu söylenebilir.

Carolina Herrera Good Girl

Her mevsim kullanılabilecek kadın parfümleri arasında sayılır. Egzotik ülkelerden getirilen kahve, kakao ve badem özleri çiçekli notalarla desteklenmiştir. Yasemin çiçeğinin oldukça etkili olduğu baskın bir kokuya sahiptir.

BİZE ULAŞIN

Birbirinden Özel kampanyalarımızdan ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Hafta içi
08:00 / 18:00'a kadar bize ulaşabilirsiniz.

BİZE YAZIN

YENİ MAH. 5340 SK. ÜRGÜN APT. NO: 7 D AKDENİZ/ MERSİN
0850 885 17 08
  • image
  • image